Fakse civile Hundeførerforening har klubhus og træningsplads på Rosenkildevej i Fakse. Der træner hold næsten hver dag, og du er velkommen til at kigge forbi...
Fakse civile Hundeførerforening tilbyder: lydighedstræning, hyggetræning, konkurrencetræning og problemløsning.
Fakse civile Hundeførerforening har 10 trænere, som alle har gennemgået foreningens 1årige uddannelse, og som løbende er på kurser, for hele tiden at være på forkant med den seneste viden omkring hunde og hundetræning.
Al træning i Fakse civile Hundeførerforening udføres frivilligt og ulønnet. Det er altså udelukkende interessen for hunde (og hundeejere) som driver værket.
Al træning i Fakse civile Hundeførerforening foregår efter princippet psykologi frem for magt!
 
Det vil sige, at træningen bygger på lederskab og godt samarbejde mellem hund og hundeejer. Hunden skal udføre det, vi ønsker, men kun fordi det er sjovt for hunden. Dette fordi den har fået indlært, at der sker noget rart, når den gør det, vi vil have den til at gøre !
Vi mener, at tillid mellem hund og ejer, og dermed gode resultater, kun er muligt, hvis vi behandler hunden godt.
Kort sagt: vi ønsker at se nogle glade og lydige hunde.
Fakse civile Hundeførerforening har eget klubhus og træningsbane på Rosenkildevej i Fakse. Men herudover har foreningen mange andre arealer, som også benyttes til træning.
Fakse civile Hundeførerforening er tilsluttet Danmarks civile Hundeførerforening, som er landets største hundesportsforening. DcH har over 100 foreninger, med mere end 13000 medlemmer, fordelt over hele Danmark.
Som medlem i Fakse civile Hundeførerforening kan man konkurrere i 4 forskellige klasser med hunde og hunde ejere fra hele landet.
Nybegyndere starter i C-klassen, og med flid og dygtighed kan man avancere til B-klassen, A-klassen og, som toppen af kransekagen, til Elite-klassen, hvortil dog kun de færreste når.
Blandt foreningens over 100 medlemmer er langt de fleste i C-klassen. - Og kun en håndfuld hunde er aktive i A og Elite-klassen.
For helt nye hunde, som endnu er for uerfarne til at deltage i konkurrencer i C-klassen, tilbyder Fakse civile Hundeførerforening lokale konkur-rencer i klasser, vi kalder C1 (helt uerfarne) og C2 (lidt øvede).
Ca. tre gange om året afholder Fakse civile Hundeførerforening konkurrencer udelukkende for egne medlemmer.
Foruden træning og konkurrencer har vi klubaftner med hunderelevante emner.
F.eks. har vi haft besøg af alle, som arbejder professionelt med deres hunde: politi, toldvæsen, førerhunde og militæret.